Modernisering ICT en roosterloos werken

Privazorg is een zorgorganisatie die professionele zorg biedt vanuit steunpunten in het hele land. Privazorg heeft een werkgebied in Midden- en Zuid-Nederland, en heeft vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn en Salland.

Binnen dit project wordt gewerkt aan de invoer van een nieuwe werkwijze voor het aannemen en plannen van zorgtaken door zowel werknemers als ZZP'ers die voor Privazorg werken.
Deze overgang biedt de gelegenheid om de communicatie te stroomlijnen en eenduidig te maken, en de werkprocessen aanzienlijk te vereenvoudigen omdat er niet meer gewerkt hoeft te worden met een vast rooster. De activiteiten betreffen onder andere het scholen en coachen van medewerkers in het toepassen van de werkwijze, inclusief fallback-scenario’s. Ook wordt de werkwijze in het kader van borging in de organisatie verder ontwikkeld.

Verder wordt gewerkt aan het invoeren van de OnePrivazorg structuur. In dit deelproject is het doel: het verder beveiligen van de basisinfrastructuur, en vereenvoudigen en flexibiliseren van de ICT-ondersteunende processen op voorgrond en achtergrond. Deze stappen bieden de organisatie en haar medewerkers een zeer gewenste moderniseringsslag in de werkzaamheden, en zijn onder andere ook specifiek bedoeld om de basis te leggen voor de transitie naar het roostervrij werken, zoals omschreven in activiteit E. De activiteiten hiervoor worden stapsgewijs uitgevoerd.

Projectresultaat

Binnen deze activiteit is de werkwijze roosterloos werken succesvol geïmplementeerd. Ondanks dat de opgezette training minder is bezocht dan beoogd, is de werkwijze grotendeels succesvol in gebruik.

Zorgmedewerkers hoeven nu niet meer te worden geroosterd. Zij kunnen nu zelf bepalen wanneer en hoe lang zij werken. Ook de uitbetaling gaat nu veel gemakkelijker.

Projectsamenvatting

Projectnummer SOWI-01746415
Locatie Nederland
Status Afgerond
Jaar 2021
Subsidieregeling Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW)
Sectoren Dienstensector, Medische sector
Aanvrager Blinkers B.V.