Het terugdringen van administratieve lasten – Patyna

Patyna biedt zorg, welzijn en wonen aan ouderen, vanuit haar locaties in Friesland.

Patyna wil het gebruik van PUUR optimaliseren door zowel gedragsveranderingen als systeemveranderingen door te voeren. Zo hebben de medewerkers minder tijd nodig voor administratieve taken en meer tijd over voor hun cliënten.
Patyna wil:

  • 'Planning = Realisatie' integreren in de workflow om handmatige mutaties in het ECD te verminderen.
  • gebruik Speach-to-Text app in PUUR.
  • koppeling van PUUR aan Zorgdomein en Gerimedica en een inrichting van zorgmail voor gegevensuitwisseling met ziekenhuizen en huisartsen.
  • een eenduidig gebruik van OMAHA.

Projectresultaat

  • Patyna heeft het gebruik van PUUR geoptimaliseerd door zowel gedragsveranderingen als systeemveranderingen door te voeren. Zo hebben de medewerkers minder tijd nodig voor administratieve taken en meer tijd over voor hun cliënten. Het optimaliseren van gedragsveranderingen is gedaan door intercollegiale toetsing onder wijkverpleegkundigen, waarin afspraken zijn gemaakt voor het eenduidig gebruik van OMAHA. Een systeemverandering die is doorgevoerd, is de inrichting van spraakgestuurd rapporteren in PUUR. Spraakgestuurd rapporteren ging samen met het maken van eenduidige afspraken, zo wordt er nu methodisch samen met de cliënt spraakgestuurd gerapporteerd.
  • Daarnaast zijn Zorgdomein, Point en Zorgmail in gebruik voor digitale gegevens uitwisseling met ziekenhuizen en huisartsen.

Projectsamenvatting

Projectnummer SOWI-01745914
Locatie Nederland
Status Afgerond
Jaar 2021
Subsidieregeling Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW)
Sectoren Dienstensector, Medische sector
Aanvrager Stichting Patyna