Ontregel de zorg

Rivas Zorggroep levert de volgende zorg: ziekenhuiszorg, woonzorg, verpleeghuiszorg, huren met zorg, wijkverpleging en revalidatie in de regio's Alblasserdam, Culemborg, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Land van Heusden en Altena, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht, Vijfheerenlanden en West-Betuwe.

Rivas Zorggroep vraagt financiering voor de volgende werkzaamheden:

  • Inzet van de projectleider (ontregelaar) en projectmedewerkers die de projectgroep 'Ontregel de wijkverpleging' gaan vormen.
  • Inzet van leden van het schrapteam voor het voorbereiden en bijwonen van de ontregelsessies en de organisatie van de deskundigheidsbevordering gericht op begrip voor de benodigde registraties en kennis van de niet verplichte registraties.
  • Het ontwikkelen van communicatiemateriaal dat het ontregelproces zowel tijdens het project alsook daarna ondersteunt.

Projectresultaat

Het project (ont)regel de zorg binnen de wijkverpkleging van Rivas is gestart met een aantal schrapsessies onder begeleiding van Vilans. Hierbij was een brede vertegenwoordiging vanuit wijkverpleging betrokken. Met elkaar is een top 3 opgesteld van de ervaren administratieve lasten.

  1. Het aantal handtekeningen voor de cliënten is teruggebracht van 3 naar De cliënten ondertekenen nu het eerste zorgleefplan, de zorgovereenkomst en verklaring van toestemming in één document.
  2. Er is kritisch gekeken naar het uitvoeren van de risicosignaleringen, waarbij een aantal verplichtingen zijn geschrapt en de professionele beoordeling van de wijkverpleegkundige centraal staat. Het digitale dossier is geïmplementeerd (voorheen werd gewerkt met een papieren cliëntdossier), medewerkers zijn geschoold en het spraakgestuurd rapporteren geïntroduceerd.
  3. Er is een oproep gedaan aan de zorgverleners om continu bezig te blijven met het (ont)regelen van de zorg en hier zelf initiatieven in te nemen, welke kunnen worden aangedragen binnen de werkgroep Primair Proces van de wijkverpleging.

Projectsamenvatting

Projectnummer SOWI-01745748
Locatie Nederland
Status Afgerond
Jaar 2021
Subsidieregeling Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW)
Sectoren Dienstensector, Medische sector
Aanvrager Stichting Rivas Zorggroep