Intervisie Zonnehuis Thuis

Zonnehuisgroep Noord biedt persoonlijke verpleging en verzorging in de wijk, inclusief het bieden van casemanagement dementie en palliatieve zorg.
Het werkgebied betreft de gemeenten, Eemsdelta, Midden-Groningen en Westerkwartier in de provincie Groningen.

Zonnehuisgroep Noord wil het professioneel handelen van (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden verbeteren door te investeren in de individuele professionele ontwikkeling van haar medewerkers. Dit doen zij door middel van het organiseren van intervisiegroepen per functiegroep (wijkverpleegkundige, verpleegkundige en verzorgende IG). Middels intervisie geven zij medewerkers de tijd, ruimte en begeleiding om te leren reflecteren op hun individueel professioneel handelen en zich daarmee te ontwikkelen.

Projectresultaat

In de periode september 2021 tot en met juni 2022 hebben alle (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden vijf intervisiebijeenkomsten gevolgd onder begeleiding van intervisiebegeleiders van de Hanze Hogeschool.
Tijdens de bijeenkomsten werd een situatie door een deelnemer ingebracht en middels de oplossingsgerichte intervisiemethode besproken. De deelnemers hebben zo geleerd een open houding aan te nemen, zich uit te spreken naar collega's en ervaren dat er soms meerdere mogelijkheden/oplossingen zijn, dan ze zelf kunnen zien of bedenken. Dit alles leidt tot meer verbinding onderling en meer verbondenheid aan afgesproken zorgdoelen.

Projectsamenvatting

Projectnummer SOWI-01743200
Locatie Nederland
Status Afgerond
Jaar 2021
Subsidieregeling Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW)
Sectoren Dienstensector, Medische sector
Aanvrager Stichting Zonnehuisgroep Noord