(Ont)zorg de wijkverpleging, inclusief ICT-aanpassingen

De Carint-Rreggeland Groep (SCRG) is een ouderenzorgorganisatie in de regio Twente die zowel verpleeg- en verzorgingshuiszorg als thuiszorg biedt vanuit haar visie op Waardevol Leven. Het werkgebied van haar wijkteams omvat de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen, Twenterand en Wierden.

Tijdens de eerste fase van het project '(Ont)zorg de wijkverpleging' binnen SCRG, heeft men een nieuwe werkwijze voor de registratie van wijkverpleging uitgewerkt volgens het principe: 'Zorgplan = Planning = Realisatie, tenzij'. Vertegenwoordigers van de wijkteams hebben samen met de afdeling kwaliteit en de beleidsafdeling een nieuw primair proces uitgeschreven. Zij hebben ook nagedacht over welke registratie ze zelf op zich willen nemen en welke ze willen uitbesteden aan de backoffice of de Meld- en Zorgcentrale (M&ZC).

Door het proces te vereenvoudigen, wordt ook het systeem vereenvoudigd en daarmee de administratieve lasten. De autonomie (regie) van de wijkverpleegkundige wordt vergroot door de aanpassingen in het proces en het systeem, waardoor vaker dan wel sneller de juiste informatie op het juiste moment bij de wijkverpleegkundige is. Hiermee wordt het werkplezier vergroot en bevordert de kwaliteit van zorg.

Projectresultaat

Implementatie van de benodigde procesaanpassingen – nieuwe registratiewijze (geen vijfminutenregistratie meer) 'Zorgplan = Planning = Realisatie, tenzij' – van het project '(Ont)zorg de wijkverpleging' binnen SCRG, resulterend in minder administratieve lasten en daardoor waardevoller werken.

Projectsamenvatting

Projectnummer SOWI-01555052
Locatie Nederland
Status Afgerond
Jaar 2021
Subsidieregeling Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW)
Sectoren Dienstensector, Medische sector
Aanvrager Stichting Carint-Reggeland Groep