Innovatiecluster e-health medicatiecontrole

ViVa! Zorggroep wil een project opstarten ter optimalisatie van medicatietoediening en medicatiecontrole, door de inzet van twee verschillende e-health technologieën in een nieuw integraal werkproces. Per cliënt wordt bekeken welke technologieën worden toegepast, om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op de behoeftes van deze cliënt.

Het gaat om de volgende technologieën:

  • ETDR: Elektronische Toedienregistratie. Controle en automatische terugkoppeling van toedienlijsten van medicatie aan cliënten. Direct inzicht in medicatietrouw en medicatieveiligheid. ViVa! Zorggroep streeft in dit project naar een inzet van ETDR bij maximaal 1.574 cliënten.
  • Medicatie Controle App: app waarmee op afstand het 'vier ogen principe' bij medicatie toediening uitgevoerd kan worden. De app bespaart reistijd van de verpleegkundige en bevordert de veiligheid bij de cliënten. ViVa! Zorggroep streeft in dit project naar een inzet van Medicatie Controle App bij ongeveer 200 cliënten.

ViVa! Zorggroep wil haar cliënten de beste zorg bieden en streeft ernaar dat medewerkers plezier hebben in hun werk. Door gebruik te maken van ETDR en de Medicatie Controle App verbetert ViVa! Zorggroep de kwaliteit van zorg voor hun cliënten en verhogen ze het werkplezier van hun medewerkers. ViVa! Zorggroep kan bovendien hun doelmatigheid van zorgverlening verhogen. De gewonnen tijd kan zo besteed worden aan cliënten met een zwaardere zorgvraag.

Projectsamenvatting

Projectnummer SETG211746
Locatie Nederland
Status Lopend
Jaar 2021
Subsidieregeling Stimuleringsregeling E-Health Thuis
Sectoren Medische sector, Medische hulpmiddelen, Gezondheidszorg, Thuiszorg
Aanvrager Stichting ViVa! Zorggroep