Implementatie meetinstrument preventie en optimalisatie registratie

WilgaerdenLeekerweideGroep biedt woonzorg, welzijn, dementiezorg, dagbesteding en palliatieve terminale zorg aan ouderen, vanuit haar locaties in de regio West-Friesland.

WilgaerdenLeekerweideGroep wil nadere invulling geven aan gezond, gelukkig en vitaal ouder worden. In dit project zullen drie wijkverpleegkundigen wen aangesteld die invulling geven aan dit preventiebeleid. Deze wijkverpleegkundigen zijn key-users voor wat betreft preventie en zullen hun kennis delen met andere wijkverpleegkundigen.
Met hulp van het meetinstrument 'mijnkwaliteitvanleven.nl' zullen kwetsbare ouderen in de regio West-Friesland preventief worden gemonitord. De inzichten uit het meetinstrument helpen hen in het ondersteunen en adviseren van deze ouderen en waar nodig ook met het aanreiken van hulpmiddelen, om te zorgen dat deze ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De wijkverpleegkundigen gaan, naar aanleiding van de resultaten uit het meetinstrument, met een zelfredzaamheidskoffer langs bij ouderen om te laten zien en ervaren welke middelen kunnen worden ingezet. Er wordt een koffer per team ingezet (totaal 30 koffers). In deze koffer zitten hulpmiddelen die het zelfstandig thuis wonen voor ouderen en hun mantelzorgers makkelijker en veiliger maken. Zo kan het gebruik van zorg worden uitgesteld en wordt het mogelijk om met dezelfde hoeveelheid medewerkers de zorg te kunnen blijven bieden aan hen die het echt nodig hebben.

WilgaerdenLeekerweideGroep wil het gebruik van PUUR optimaliseren door zowel gedragsveranderingen als systeemveranderingen door te voeren. Zo hebben de medewerkers minder tijd nodig voor administratieve taken en meer tijd over voor hun cliƫnten.
Het label WilgaerdenLeekerweideGroep wil:

  • 'Planning = Realisatie' integreren in de workflow om handmatige mutaties in het ECD te verminderen;
  • automatisch laten invullen van formulieren in PUUR;
  • gebruik Speach-to-Text app in PUUR.
  • koppeling van PUUR aan Zorgdomein en de inrichting van zorgmail voor gegevensuitwisseling met ziekenhuizen en huisartsen.

Projectsamenvatting

Projectnummer SOWI-01745414
Locatie Nederland
Status Lopend
Jaar 2021
Subsidieregeling Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW)
Sectoren Dienstensector, Medische sector
Aanvrager Stichting WilgaerdenLeekerweideGroep