E. Verminderen administratieve lasten: roosterapplicatie

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) is de grootste aanbieder van verzorging en verpleging thuis (inclusief ambulante nachtzorg en een medisch technisch team), advies en behandeling, geriatrische revalidatie intra- en extramuraal, meerdere verzorgings- en verpleeghuizen, jeugd- en maatschappelijke zorg (inclusief thuisbegeleiding) in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk.

ZONL heeft een enquête gehouden onder de wijkverpleging en hierin kwam de roostering als een pijnpunt naar voren. ZONL schrapt derhalve het roosteren in Excel op de gezamenlijke G-schijf van de organisatie en gaat over op een online roosterapplicatie van ONS Nedap. De juiste training en slimme rooster planningstool software ondersteunt de wijkverpleegkundige collega's die verantwoordelijk zijn voor het roosteren en plannen. Zodat het tijdrovende en lastige proces om continu het rooster actueel te houden op een eenvoudige wijze grotendeels door de medewerkers zelf kan worden gedaan.

Projectresultaat

Alle planners in de wijkteams van ZONL zijn klassikaal geschoold op een nieuwe plan- en roosterapplicatie (Ons-Nedap). Gedurende de trainingen en de trainingsperiode hebben de planners geleerd hoe ze de huidige roosters en cliëntplanningen om kunnen zetten naar de nieuwe software applicatie. In deze applicatie maken de planners een basisrooster voor het gehele kalenderjaar. Bestaande roosters en cliëntroutes worden gekopieerd voor het gehele jaar, wat resulteert in efficiënter plannen en roosteren (tijdwinst en administratieve lastenvermindering). Ook geeft het werkplezier, omdat medewerkersroosters direct zijn gekoppeld aan de cliëntplanning (routes), waardoor het voor medewerkers direct zichtbaar is welke route hoort bij hun dienst.

Daarnaast is met de komst van de flex-app de mogelijkheid geboden om openstaande diensten aan te bieden in het gehele werkgebied onder alle medewerkers. Open diensten worden sneller opgelost en flex medewerkers kunnen zich inzetten in het gehele werkgebied.

Projectsamenvatting

Projectnummer SOWI-01735798
Locatie Nederland
Status Afgerond
Jaar 2021
Subsidieregeling Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW)
Sectoren Dienstensector, Medische sector
Aanvrager Stichting Zorggroep Oude en Nieuwe Land