Intervisie Buurtzorg
Buurtzorg Nederland te Almelo, is met 9.147 medewerkers in 1.000 wijkteams de grootste aanbieder van wijkverpleging.
Buurtzorg Nederland zet de komende jaren steeds meer in op preventie in samenwerking met de keten. Er worden verschillende preventieprogramma’s gestart. Het indiceren, ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van preventie valt onder de verantwoordelijkheid van de wijkverpleegkundige. Niet alleen neemt de complexiteit van de indicatiestelling toe, maar ook het samenwerken in de wijk en het coördineren van zorg met zorgverleners en mantelzorgers vergt veel expertise van wijkverpleegkundigen. Daarnaast neemt technologie een steeds belangrijke plek in bij de zorg. Het werk van de wijkverpleegkundige wordt daarmee steeds breder en complexer. Het doel van deze aanvraag is van elkaar te leren en inzichten te delen onder zorgteams van Buurtzorg door middel van intervisiebijeenkomsten.
Projectresultaat
Buurtzorg Nederland zet de komende jaren in op wijkgerichte preventie in samenwerking met de keten. Er worden verschillende preventieprogramma's gestart. Het indiceren, ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van preventie valt onder de verantwoordelijkheid van de wijkverpleegkundige. Niet alleen neemt de complexiteit van de indicatiestelling toe, maar ook het samenwerken in de wijk en het coördineren van zorg met zorgverleners en mantelzorgers vergt veel expertise van wijkverpleegkundigen. Daarnaast neemt technologie een steeds belangrijke plek in bij de indicatiestellingen. Het werk van de wijkverpleegkundige wordt daarmee steeds breder en complexer.
Het doel van dit project was van elkaar te leren en inzichten te delen onder zorgteams van Buurtzorg door middel van intervisiebijeenkomsten. In totaal hebben 106 wijkverpleegkundigen en verzorgenden uit 33 wijkteams intervisies uitgevoerd op basis van de Balint methode. De resultaten van de kennisuitwisseling hebben bijgedragen aan een verbetering van het indiceren, ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van preventie door de wijkverpleging.