Visievorming e-health – Biosensoren en VR
Trajectum biedt specialistische behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen en risicovol gedrag (SGLVG). Een deel van haar cliënten heeft een forensische achtergrond. Trajectum's locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land, maar haar cliënten komen uit heel Nederland.
De cliënten van Trajectum krijgen een behandelings-, begeleidings- en/of activiteitenplan dat op maat voor hen is gemaakt. In de praktijk komt het vaak voor dat cliënten niet meer zelfstandig kunnen wonen vanwege risicovol en onbegrepen gedrag. In pilots is inmiddels ervaring opgedaan dat behandeling met biosensoren om stress te meten en Virtual Reality, bijdraagt om cliënten langer thuis te laten wonen of sneller naar de thuissituatie te laten doorstromen.
Trajectum wil daarom samen met de netwerkpartners en de verschillende eigen afdelingen een visie vormen op welke wijze deze vormen van e-health kan worden gestimuleerd.
Om die visie te realiseren moet er een beroep worden gedaan op de interne zorgverleners om voldoende draagvlak te creëren en hun kennis in te brengen. Tevens is er overleg nodig met de netwerkpartners. Om tijd vrij te kunnen maken helpt deze subsidie om de visievorming niet ten koste te laten gaan van extra werkdruk op de medewerkers.